Woningoverval en poging

Op de middag van 30 december ziet de bewoner van een woning aan de Schepen Monetariusstraat in Arnhem een wat zenuwachtige jongen voor de deur staan. De jongen heeft een TNT of PostNL-jas aan en heeft een pakje bij zich. De bewoner vertrouwt het niet helemaal en doet de deur niet open. De jongen verdwijnt. De bewoner ziet nog een beige Volvo V70 wegrijden.

Nog geen twee uur later wordt een overval gepleegd op een woning aan de Bredestraat in Nijmegen. Ook daar wordt een beige Volvo V70 gezien. Later blijkt dat de beige Volvo in Velp bij Arnhem is gestolen. Het overvallenteam houdt er rekening mee dat beide overvallen door de zelfde daders zijn gepleegd.

De twee genoemde overvallen horen waarschijnlijk bij een reeks van overvallen in en rond Nijmegen. Ook een gestolen Ford Focus, die later in Nistelrode is aangetroffen, lijkt bij de overvallen betrokken te zijn.

Video: